Shanti Hatha Yoga

De Saswitha Hatha yogalessen bij Shantoga zijn verstillend en de beoefening meditatief van aard. Tijdens de lessen wordt de nadruk gelegd op de adem, die de impuls geeft tot elke beweging. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan het beleven en ervaren van de oefeningen zelf, alsmede het bewust navoelen ervan. Wat doet de oefening voor jouw lichaam, waar ervaar je meer ruimte, lengte, ontspanning en wat heeft de oefening gedaan voor de adem en ademruimte. Elke les is opgebouwd uit een korte inleiding, gevolgd door fysieke yoga oefeningen (asana’s), ademoefeningen (pranayama’s) en een uitgebreide eindontspanning (savasana). Soms wordt de les afgesloten met een korte meditatie. De ‘klassieke’ yogahoudingen (asana’s) worden zowel dynamisch als statisch uitgevoerd. Telkens met aandacht voor de verbinding van de adem met de beweging.

Met het volgen van Hatha yogales bij Shantoga onderzoek je jouw ruimte en mogelijkheden elke les opnieuw. Vandaag voelt een oefening namelijk niet hetzelfde als vorige week of een maand geleden. Het gaat erom te ervaren waar je nu ruimte voelt en spanning los kunt laten. Vergelijken met jouw ervaringen van vorige les of met de mogelijkheden van anderen is daarom niet nodig. Er is geen doel, geen perfect uitgevoerde houding. Het gaat om jouw persoonlijke beleving en ervaring.
Waar het werkelijk om gaat bij yoga is dit moment, telkens weer, bewust ervaren en tevreden zijn met hoe het is. Binnen de yoga wordt dit principe Samtosha genoemd: Tevreden oefenen in tevredenheid. Het is goed zoals het is, nu op dit moment. Door yoga te beoefenen vanuit dit principe ontdek je jouw persoonlijke kracht, souplesse, rust, ruimte en ontspanning. Zowel lichamelijk als geestelijk.

Proeflessen
Op elk gewenst moment in het jaar kun je instromen in de lessen. Zowel als beginner als geoefende yogalesser. Mocht je kennis willen maken met de yogalessen bij Shantoga, dan ben je van harte uitgenodigd voor een proefles. Een proefles kost 10,- euro, contant te betalen bij aanvang van de les.

Yogalessen
De yogalessen zijn op:

  • Dinsdagmorgen 9:30 – 10:45 uur; saswitha hatha yoga
    (deze les geef ik om de week, de andere week geeft yogadocent Janine van der Linden deze les)
  • Donderdagavond 18:45 – 19:45 uur: rug, nek en schoudersyoga
    (een specifieke yogales speciaal geschikt voor mensen met klachten in zowel rug-, nek- en/of schoudersgebied).
  • Donderdagavond  20:00 – 21:30 uur, saswitha hatha yoga
  • Vrijdagmorgen 9:30 – 11:00 uur: yoga & meditatie.

Kosten lessen:
De lessen kosten 11,25 euro voor een les van 5 kwartier (dinsdagmorgen) en 12,50 euro voor een les van anderhalf uur (donderdagavond en vrijdagmorgen). De betaling van de lessen vindt voorafgaand aan de lesperiode plaats, waarbij de lesperiode ineens betaald wordt. Een lesperiode omvat gemiddeld 12 tot 15 lessen (sept-dec, jan-mrt, apr-juni). Bij aanvang van de lesperiode stuur ik de deelnemers per mail de data van de lesdagen toe met het overzicht van het lesbedrag voor de betreffende periode.

Gemiste lessen
Een gemiste yogales kun je in dezelfde week op andere lesdagen inhalen, zie hiervoor het lesrooster van Yogacentrum Eemland. Als je dit wilt, stuur dan voorafgaand aan de les even een mail- of sms-berichtje. Dan kunnen we laten weten of er plek beschikbaar is en houden ik of één van mijn collega docenten van Yogacentrum Eemland een plek voor je vrij in de les.

Locatie
De yogalessen geef ik in Yogacentrum Eemland aan de Wakkerendijk 228A in Eemnes. Yogacentrum Eemland  is gevestigd op het terrein van Natuurgeneeskundig centrum Eemland.

Dinsdagmorgen les
De yogaruimte voor de dinsdagmorgen- en vrijdagmorgengroep bevindt zich in het hoofdgebouw, eerste verdieping. Bij binnenkomst in het gebouw van Natuurgeneeskunde Eemland is het direct de trap op naar zolder. Daar bevindt zich de yogazolder.

yogaruimte-Rini  trap yogazolder

Donderdagavond les
De yogaruimte voor de donderdagavondgroep bevindt zich in het bijgebouw, rechts achter het hoofdgebouw. Als je jouw auto of fiets achteraan op de parkeerplaats neerzet, zie je het lage gebouw met de grote groene deuren met de naam grote yogaruimte als vanzelf. Daarachter bevindt zich de entreeruimte en de yogazaal.

yogaruimte  foto 1  foto 3

Ben je geïnteresseerd of wil je een proefles komen volgen? 
Stuur dan een mail naar  ellen@geljon.nl 
of bel gerust voor vragen met yogadocente Ellen Geljon op 06-12432104