Wat is yoga? Yoga is de kunst van het herinneren wie we werkelijk zijn.

Advertenties

Wat een kadootje. Mijn kleine mannetje slaapt zijn middagslaapje in alle rust… En zo kan ik de yogales van vanavond nog een keertje zelf in alle stilte ervaren. Het belooft een mooie les te worden. De oefeningen volgen elkaar als in een vanzelfsprekendheid op, met een prachtig thema voor de eindontspanning. De inspiratie ervoor kreeg ik mee tijdens mijn eigen eindontspanning (savasana). Dankbaar en zin in de les van vanavond!

Mooie ansichtkafoto Ansichtkaart Saswitha opleidingarten van de Saswitha yogaopleiding gekregen.
Met prachtige teksten waarin ik zoveel herkenning vind:
Je bent Saswitha yogadocent als…..
… al je cursisten de yogales als compleet ervaren op hun eigen oefenniveau,
… je begrijpt dat in elke asana de adem de dragende kracht is van de beweging,
… je de adem bewust inzet als verbinding tussen lichaam en bewustzijn,
… asana, pranayama en meditatieve aandacht een vloeiend geheel vormen.

 


Yoga: Als de adem tot rust komt, komt het lichaam tot rust. Kan het zich ontspannen. En als het lichaam zich ontspant, ontstaat er meer ruimte voor de adem. Wordt de adem kalmer en stiller. Als de adem kalmer wordt, wordt ook het denken kalmer, stiller. Als het denken tot rust komt, ontstaat ruimte voor wat is. Als een helderblauwe hemel, zuiver van vorm.
Laat de winter maar komen 😉

Duif-asanaDe duif, of kapotasana genaamd.

Een prachtige yoga-oefening die ik voor vanavond heb opgenomen in mijn yogales bij. Een asana die ruimte geeft aan de bekkenbodemspieren en de hamstrings. De souplesse van de lendenen en de beweeglijkheid het bekken vergroot en het borstgebied verruimt. De asana werkt zo mooi op het hartchakra. Een van de vele asana’s die ik heel graag beoefen.